divendres, 1 de novembre de 2013

EL GOVERN DIRÀ
Escrit publicat a la revista municipal SOM-HI stembre/octubre 2013


Els problemes creixen, i els que ja teníem segueixen sense solucionar. Piscina coberta, comissaria, auditori, lloguer de Clarà, Retribucions, assessors, aturats, famílies sense ajuts...

Seguim sumant: una estació de tren sense servei per les tardes, vorals de les vies deixades de la mà, sense servei suficient d’ambulàncies al vespre, neteja viària, creació de llocs de treball, ajuts a comerciants i restauradors... un seguit de problemes que se amunteguen i ningú en fa res. 

I seguim: Imputats, denúncies de fiscalia, denuncies del Síndic, denúncies del Tribunal de comptes, denuncies del Defensor del Pueblo...una sangria per tothom, però especialment pel Govern, que sense programa ni objectius va fent camí cap a una situació de difícil solució a curt i mig termini.

I segueixo: plens cada dos mesos, Ple Municipal sense competències, retirada del dret de la paraula, exclusió de mocions de l’oposició, manca de debat, exclusió de l’oposició a les empreses municipals aprovades per la majoria de CiU PP i GIT sense participació de ningú més, premsa municipal manipulada i que cada dia té més format de “propaganda política “ i no pas d’informació com caldria.

Suma i segueix: malestar entre restauradors per una normativa que ofega, malestar entre les entitats per la distribució de subvencions sempre a favor de segons qui i segons com, malestar entre els botiguers que veuen com els seus negocis, superats per la crisi, no tenen cap ajut ni solució, malestar entre el ciutadà de peu que veu com els seus carrers i places estan oblidades i brutes, malestar entre pares i mares que no reben els ajuts necessaris per llibres, menjador...

 I així s’aguanta un govern que fa mil malabarismes inconscient del que passa i que gira l’esquena a tot allò que suposa tenir posicions clares en defensa dels interessos dels torrencs.

En definitiva, un Govern que s’allunya de la ciutadania és un Govern sense futur, que mostra la cara més dura i la insensibilitat que fa augmenti la desafecció amb els polítics (prou que ho està). De vegades penso que això és el que es vol.

Pel PSC creu que aquesta situació pot allargar-se durant molt de temps, a no ser que els polítics ens posem a treballar tots plegats d’una vegada, oblidant-nos dels interessos propis de cada parit i iniciem una nova etapa d’enteniment i debat que sigui capaç d’obrir espais de participació que resolguin els problemes i donar prioritat a les persones. 

Generem propostes per generar una relació que faciliti el treball en conjunt: que el Govern governi i que l’oposició critiqui, proposi i fiscalitzi amb tota la normalitat que ens garanteix una democràcia que poc a poc, de mica en mica hem anat perdent i que ara, més que mai, hem de recuperar. No podem, a menys de dos anys d’unes noves eleccions municipals, arribar a una situació que no ens permeti poder arribar a acords en un futur. Trenquem la dinàmica o trigarem a superar l’actual situació de crispació i acusacions entre uns i altres.


Insistim, és el Govern i únicament el Govern que ha de fer l’esforç de canviar. És el Govern qui ha de tenir la valentia de trencar amb qui manté polítiques reaccionaries a nivell social i nacional, és el Govern qui ha de dir prou i obrir les portes, recollir idees, assumir la crítica i posar solucions a tots aquests problemes que ara per ara semblen tancats a un calaix amb una sola clau que, ves per on, nomes té el PP.


Jordi Solé