dissabte, 30 de novembre del 2013

COMUNICAT DE PREMSA



 

 

reunió de la CE Torredembarra

 

COMUNICAT DE PREMSA


El PSC de Torredembarra demana accelerar la posta en marxa de la Taula Social i critica la política de prioritats del Govern



Torredembarra 30 de novembre de 2012


La Comissió Executiva del PSC de Torredembarra ha acordat en la seva reunió del passat divendres dia 29 de novembre sol·licitar al Govern de Torredembarra accelerar la posta en marxa de la Taula Social, pel què demana al Govern una reunió urgent per obrir converses amb la resta de partits del Consistori, establir les bases de treball de la Taula i demanar al Consell Comarcal les dades de la situació real en que ens trobem a Torredembarra (famílies al llindar de la pobresa, núm. De beques atorgades tant per menjador com per llibres, número de famílies que no disposen de recursos per pagar llum i aigua etc.)

Tanmateix creiem urgent conèixer la situació en què es troben les converses que s’han iniciat amb empresaris, comerços i entitats per formar part d’aquesta Taula.

El PSC creu què és un error molt greu que sigui nomes el Govern qui encapçali aquest procés sense la participació de agents socials i altres partits, ja que ens porta a enfrontaments innecessaris entre representants de la ciutadania quan l’objectiu, segur que compartit, és únic i clar: treballar per les persones i fer força per solucionar la greu crisi que pateixen un número, ara desconegut, de famílies de Torredembarra.

El PSC demana al Govern reflecteixi en els Pressupostos de 2014 partides destinades a l’ajut de famílies i beques escolars per a menjador i llibres, com a primer pas cap unes polítiques socials justes i necessàries.

El PSC de Torredembarra, tot considerant que calia procedir a les millores del Polígon –contemplades en el Pla Parcial -, demana s’expliqui el perquè ha prioritzat aquestes obres a la remodelació d’accessos a la Escola l’Antina, ja que aquestes suposen un perill constant per els nens i nenes que cada dia van a l’escola. Demanem sigui retirada la senyalització actual als accessos de l’escola i s’adeqüin tenint en compte les propostes i opinions de l’AMPA i la Direcció del Centre. Considerem  que les actuals senyalitzacions son poc clares, porten a la confusió i augmenten el risc d’accidents. Volem què és procedeixi a realitzar un projecte seriós, definitiu i a l’alçada de les necessitats, tot recollint les aportacions dels afectats i que garantissin la seguretat als accessos.

No compartim, ni podem, aquesta política que ignora una situació creada des de fa anys, i deixin de banda unes necessitats prioritàries pel conjunt de la població a favor d’altres que beneficien a uns pocs.

Per altra banda el PSC és congratula pel recolzament unànime del Ple de Torredembarra a les mocions del PSC referents a el retorns del torn nocturn d’ambulàncies i el compromís de la Regidoria a realitzar les gestions contemplades a la moció; i a la moció demanant a ADIF el restabliment del servei d’atenció personalitzada a les tardes a l’estació de trens i a la neteja, conservació i neteja dels vorals de la via al seu pas per el nostre poble.