dilluns, 4 de febrer del 2013

ACTE INFORMATIU DEL PSC A LA SALA CAL MAIAM






Al voltant de 50 persones van assistir el  passat divendres a la Sala de Cal Maiam per tal d'escoltar als tres Regidors del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Torredembarra, passar comptes de la seva tasca en els darrers 2 anys de mandat municipal del Govern CIU, PP i GIT. 

L'acte va ser obert pel Regidor i Primer Secretari de l'Agrupació Local fent un anàlisi del moment polític que estem vivint. Per en Jordi Solé " És necessari un ample consens entre les forces polítiques, socials, culturals, veïnals per configurar el present i el futur immediat de Torredembarra”. Jordi Solé va classificar de “fratricida” l’enfrontament que manté el Sr. Massagué amb el Secretari de l’Ajuntament “Un enfrontament –va dir- que costa a Torredembarra més de 200.000 euros l’any amb assessors per l’Alcalde”. Per altre banda va acusar el Govern Local “d’inacció” a l’hora de fer front als 1600 aturats que actualment té Torredembarra “no hi ha cap acció encaminada a pal·liar l’atur, els contractes es fan a dit i encara no s’ha fet amb dos anys cap oposició” 

Olga González va prendre la paraula per explicar i posar damunt la taula les despeses que genera la contractació d’assessors per l’Alcalde i altres departaments “El malbaratament de diners ja arriba a prop dels 400 mil euros i encara esperem explicacions de quines son les feines que han realitzat no una sinó dos i fins a tres assessories”. Olga González va remarcar que durant aquests dos anys el Grup Municipal Socialista “ha demanat en diverses ocasions les factures i la relació de feines fetes, i hores d’ara encara esperem aquesta informació”.

Per la seva part el portaveu del Grup Municipal, Enric Grangel, va explicar la situació dels lloguers de Clarà i Policia Municipal “Ara fa més dos anys i amb caràcter d’urgència la Junta de Govern va aprovar la contractació de locals. Avui encara no s’han fet ni projecte i amb el local de Clarà ni tant sols sabem a què va destinat”. Enric Grangel va remarcar el fet què el local de Clarà son uns soterranis i que el Pla d’Usos de l’Ajuntament no hi permet cap activitat “ és una vergonya –va dir- pagar més de 6.000 euros mensuals per uns locals arruïnats i que costarà milers i milers d’euros si volen aprofitar aquestes instal·lacions”. Referent al local de la Policia va denunciar que “s’inaugurés i avui encara no s’ha mogut un dit”. Tots els casos estan ja denunciats a la Fiscalia juntament amb altres cinc temes que “considerem no s’ajusten a la llei, segons informes del Secretari Municipal”. Per acabar la seva intervenció Enric Grangel va donar a conèixer als assistents les Mocions presentades pel Grup Socialista, on el “90% no han entrat ni tant sols al Ple, negant el debat i la trobada de solucions”

L’últim a intervenir va ser el membre de la Comissió Executiva i membre del Consell Nacional, José Garcia, que va explicar l’increment del cost de l’aigua “malgrat que l’Alcalde ho va negar el seu dia”. Tanmateix va informar d’una carta del Síndic de Greuges denunciant la mesura de tenir dues tarifes (una per residents i altra per segones residencies) com a discriminatòria. L’acte va finalitzar amb una tertúlia i debat entre els assistents, moderat pel nostre company de la Comissió Executiva José Luís Garcia.