dijous, 19 de maig de 2011

La Junta Electoral prohibeix un ple convocat per avui a Torredembarra

La Junta Electoral prohibeix un ple convocat per avui a Torredembarra
EFE

Torredembarra (Tarragona)


La Junta Electoral de zona del Vendrell ha prohibit el ple municipal convocat per avui per l'ajuntament de Torredembarra, així com una trobada organitzada pel consistori per explicar als veïns unes obres a la localitat.
L'ajuntament de Torredembarra va convocar el passat 16 de maig per a les 14.30 hores d'avui un ple ordinari i el seu alcalde, Daniel Massagué, havia fet una consulta a la Junta Electoral de zona per saber si podia incloure un punt en l'ordre del dia, el setè, sobre "precs i preguntes".
Sobre això, la Junta Electoral del Vendrell ha resolt avui que segons la llei "queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts".
Segons la Junta, "no es pot permetre la celebració del ple" en plena campanya electoral perquè una vegada analitzat l'ordre del dia, "més enllà del punt setè, s'aprecia que aquesta ple té per objecte l'aprovació" d'una sèrie de dictàmens relatius a determinats actes del consistori com "el canvi d'empresa de gestió del servei públic de neteja, o la liquidació d'unes obres previstes" en el projecte de remodelació d'una plaça i un carrer de la localitat.
D'altra banda, i després d'una denúncia d'ERC i Partit Fem la Torre, que veien electoralisme a l'acte, la Junta Electoral del Vendrell ha prohibit la convocatòria de l'ajuntament, en un butlletí municipal, on es convidava als veïns del poble per explicar-los les obres de reparació del carrer Antoni Roig i Plaça de la Font.
Per a la Junta, si aquests butlletins estan finançats "directament o indirectament" per una corporació local, llavors "s'ha de suspendre la seva realització i distribució".