dilluns, 21 d’octubre del 2013

Primer les persones



COMUNICAT DE PREMSA DE L’ASSEMBLEA DE  MILITANTS I SIMPATITZANTS DE L’AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC DE TORREDEMBARRA


El PSC de Torredembarra demana polítiques socialment fortes, obrir la participació i crear un programa de mínims



L’Assemblea de l’Agrupació Local del Partit dels Socialistes  reunida el dissabte dia 19, vol donar a conèixer a la població de Torredembarra la següent Resolució:

Denunciem les polítiques de l’actual Govern format per CiU, PP i GiT, per  la seva inacció per solventar els problemes reals de la població. Una política ANTIDEMOCRÀTICA caracteritzada per la manca de sensibilitat cap a les famílies i persones que actualment estan patint la crueltat de les retallades i cap un elevat número d’aturats, que fan que Torredembarra no quedi al marge de una realitat social que ens empeny a la pobresa i fins i tot a la misèria.

L’Assemblea de l’Agrupació de Torredembarra recolza la política realitzada pel nostre Grup Municipal  d’oposició i denuncia pel que considerem un abús i un despropòsit, en lloguers de locals  que durant més de dos anys han suposat una despesa irracional i que actualment no tenen cap utilitat. Denunciem al Govern de CiU PP i GiT per no escoltar el clamor de la ciutadania en contra del que considerem una política de “favors”. 

L’actual política del Govern porta a la marginació i relega a entitats culturals, esportives i socials a simples comparses de la seva política;  és incapaç de realitzar un programa de mínims dirigit a comerciants i restauradors, no faciliten la seva supervivència en uns moments de gran dificultat. 

Volem denunciar contractes de caràcter dubtós com ara el manteniment del pàrquing, la pujada del preu de l’aigua, i la insensibilitat a l’hora d’augmentar impostos ( IBI, taxes d’escombreries...) ja de per si desproporcionats i que només ressalten un afany recaptador difícil de sostenir  per les butxaques dels torrencs.

Considerem que l’actual Govern està lligat de mans per la política reaccionària del PP, obligant a CiU a fer unes polítiques de favors cap aquesta formació política i a practicar el funambulisme polític es post d’una falsa unitat que només és, en la realitat, submissió i complaença, distribució de diners i la inexistència de cap programa govern.


PROPOSTES A LA CIUTADANIA-PRIMER LES PERSONES


El PSC davant d’això proposa unes polítiques socialment fortes, obrir la participació i crear un programa de mínims de treball consensuat entre totes les forces polítiques amb representació municipal, amb la participació de entitats i col·lectius.

El PSC exigeix al Govern de Torredembarra el retorn de les competències al Ple Municipal, que faciliti el treball dels Regidors actualment a l’oposició i buidi de contingut polític a la Junta de Govern Local per ser retornada a la voluntat popular expressada en el Ple.

Convidem al Govern a rectificar i eliminar el lloguer del local de Clarà amb un cost pels torrencs i torrenques de prop de 60.000 euros anyals i exigeix siguin eliminades les despeses destinades a Assessors de l’Alcalde que suposen uns 200.000 € a l’any,  i faci una revisió acurada i lògica de la política de Retribucions , diners que poden ser destinats a la creació de llocs de treball o la creació de beques de menjador o la creació d’un menjador social a la nostra població entre altres opcions més racionals i necessàries.

El PSC és mostra a favor d’un diàleg constructiu amb els partits del Consistori, per tal d’arribar a acords puntuals que ens permetin donar un gir a l’actual política, i demanem clarificar quins son els objectius d’aquest govern que, fins ara, s’ha mogut més per interessos de partit que no pas per interessos de les persones.

Torredembarra a 19 d’octubre 2013