dissabte, 28 d’abril del 2012

EL PSC DENUNCIA EL DARRER PAQUET DE RETALLADES DEL GOVERN DEL PP I ALERTA DE LES CONSEQÜÈNCIES QUE TINDRÀ EN LA VIDA DIÀRIA DELS TARRAGONINS

“El Govern del PP hauria d’entrar al llibre Guiness dels records per ser el Govern que té el trist record de fer més coses diferents del que havia dit que faria i, a més a més, en el menor temps possible”, així ho ha denunciat aquest matí el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, a l’hora de resumir les retallades impulsades pel Govern de Mariano Rajoy en aquests darrers dies.
Segons ha alertat el diputat tarragoní, “aquesta retallada dràstica dels drets i prestacions que ens garanteix el nostre Estat del benestar tindrà una conseqüència directa en la qualitat de vida dels ciutadans de Tarragona.”
Així, Joan Ruiz ha explicat que “en matèria d’universitats, els més de 11.000 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili veuran com el curs vinent hauran de pagar fins a 500 euros més per la seva matricula universitària. L’augment de les taxes i la retallada de beques impulsades pel PP només aconseguirà que els fills de les classes populars i treballadores tinguin més dificultats per accedir a la universitat.”
Tres quarts del mateix pel que fa a la sanitat, a partir d’ara els més de 166.000 jubilats de les nostres comarques hauran de pagar una part dels medicaments que necessiten. Així mateix, els ciutadans estaran obligats a pagar part de les pròtesis que necessitin.
“Que vol dir això? Que a partir d’ara les 506 persones de les nostres comarques que esperen per operar-se d’una pròtesi de genoll o les 304 persones que s’han d’operar d’una pròtesis de maluc hauran de pagar-se part de l’operació?”
El diputat tarragoní també ha alertat sobre l’impacte que tindrà a la província de Tarragona el copagament dels transport sanitari “no urgent”, segons el Govern del PP. “Això a la practica suposa penalitzar als ciutadans que viuen als pobles petits o a les zones allunyades dels grans nuclis de població. A partir d’ara, per exemple, un ciutadà que visqui a la Nou de Gaià, als Garidells o a l’Argentera haurà d’agafar el taxi per arribar a l’hospital amb el cost econòmic que això comporta.”
Finalment, Joan Ruiz ha reiterat que uns 4.700 dependents tarragonins que ja tenen valorada la seva situació però que estan pendents de pagament veuran ajornar-se la prestació a la que tenen dret encara més per culpa de la nova moratòria aprovada pel Govern del PP per endarrerir fins al 2014 els pagaments dels graus de dependència considerats com a lleus.
Tot plegat, segons el diputat socialista, “estem davant d’un nou paquet de mesures insuficients i improvisades que l’únic que aconseguiran és colpejar als ciutadans amb les rendes més baixes i empitjorar la qualitat de vida dels tarragonins i tarragonines.”
“Al fil d’això que acabo d’explicar em sento especialment orgullós de ser un dels diputats socialistes que ha signat el recurs contra l’amnistia fiscal aprovada pel PP al Tribunal Constitucional”, ha remarcat Joan Ruiz.